Kleuropleiding

Colour Comfort

‘Colour! What a deep and mysterious language, the language of dreams’

Paul Gaugin

Ontdek de impact van jouw kleurkeuzes op jouw dagelijks leven, jouw communicatie, jouw keuzes en jouw omgeving. Leer en ervaar de krachtige en impactvolle taal van kleur. Voor persoonlijke groei en transitie

Om te spreken met Paul Gaugin: kleur is een diepe en mysterieuze taal. De taal van je dromen.
Wauw! Dat klinkt spannend, nietwaar? Bijna te mooi om waar te zijn, toch? Haast niet te geloven.
En toch, is het meer dan waar.

Kleur is een taal die maar weinig woorden nodig heeft om te vertellen hoe de zaak ervoor staat. 

Jouw kleuren heb je niet ‘zomaar gekozen’.  Die kleurkeuzes liegen niet, ze kloppen altijd en zijn recht door zee. Bij het zien van een kleur voel en ervaar je vaak allerlei emoties en gevoelens. Je koppelt direct een betekenis aan dat wat je ziet en ervaart.

Soms ben je je daarvan bewust. Echter bijna altijd gebeurt dit onbewust.
En dat is waar het mysterieuze begint…

‘Ik ging er open minded in, dus ik had niet echt verwachtingen.  Maar wat een reis werd dit, een hele mooie ervaring.

Wat me het meest is bijgebleven is de ervaring van het voelen van de kleur tijdens de meditaties. Het gevoel van de kleuren en de emoties in de kleur. Nu nog steeds pak ik soms een kleur erbij en ga er opnieuw mee aan de slag, om het voor mezelf te veranderen. Het mediteren is een persoonlijke belevenis. De groep liet zien dat anderen een kleur totaal anders kunnen ervaren en dat was zeker een mooie aanvulling!

De opleiding heeft van alles in beweging gezet. Niet alleen tijdens de opleiding maar ook daarna. Ik geef de opleiding echt een 10! Een topervaring, fijne sfeer, persoonlijk contact. En de begeleiding van Christi was heel fijn, persoonlijk en professioneel’

Jo-Anne Wansink, leefstijlcoach in opleiding

“Colour is the place where our brain and the universe meet”

Paul Klee 

Jouw kleurkeuzes hebben een directe impact op jezelf, jouw omgeving en op de boodschap die je via de kleuren communiceert.

Verander jouw kleuren en je leven verandert.

Je hebt het vast wel eens gemerkt, dat je je ‘opeens’ aangetrokken voelt tot andere kleuren dan voorheen? Of dat een kleur die altijd heel erg fijn voelde, je ‘opeens’ tegen staat.

Wanneer jij jouw kleuren verandert, verandert de manier hoe je door anderen wordt ‘gezien’
Als mensen je in een ander licht zien, zullen ze je ook anders behandelen. Daarmee kan je dus niet alleen jouw eigen emoties proactief beïnvloeden, maar ook de perceptie van anderen.

De Colour Comfort Methode is een unieke techniek die de psychologie van kleur combineert met Body Mind Analyse. Kleur wordt hierbij gebruikt als een hulpmiddel om problemen uit het verleden op te helderen. Om denkpatronen, gedrag en emoties te (h)erkennen en te veranderen.

Dat kan je niet bedenken met je hoofd. Vanuit de taal van kleur worden soms in één klap dingen duidelijk en inzichtelijk. En dat kan heel diep raken.

“Ik had echt andere verwachtingen van de opleiding, meer theoretisch en technisch. Niet dat het zo’n “persoonlijke belevenis en reis” was. Maar dat vond ik achteraf juist zo mooi en heel waardevol.
De meditaties en de belevenis van het voelen van de kleuren. Van te voren kan je dat niet indenken. Het was heel intens en mooi om te ervaren wat kleuren allemaal oproepen en dat ik nu weet hoe ik ze in kan zetten, om de kracht en energie van de kleuren te gebruiken.

Het heeft me vooral ook geleerd niet alleen naar de technische kant van kleuren te kijken en in hoeverre het past bij iemands huid- en haarkleuren, maar vooral te kijken naar de emotionele kracht van kleur. In mijn kleur en stijlopleiding kwam ik dit verschil al tegen, maar kon ik dit niet een goede plek geven. Ik vind het mooi dat ik mensen nu bewuster advies kan geven over het inzetten van kleur in hun kleding.

Het was een hele intense belevenis en daarom is het erg prettig, dat er tijd zit tussen de opleidingsdagen.
Echt een prachtige opleiding – ik geniet er dagelijks van zo bewust te zijn van de kleuren.”

Judith Sellis, management assistant, kleur&stijladviseur in opleiding

Wil jij…

5

ook de mysterieuze taal van kleur leren spreken? Alles ervaren over de diepere psychologische betekenis van kleur? Een taal die je kunt toepassen in alles wat je doet, in je dagelijks leven, jouw communicatie en jouw werk? 

5
het maximale uit jezelf halen? Jouw eigen talenten kleur te geven en in te zetten voor jouw dromen?
5

jezelf nog verder ontwikkelen? Op een bijzondere en intuïtieve manier? 

5

de snelste manier van communiceren bewust leren inzetten? Zodat jij jezelf op een heldere en duidelijke manier kunt presenteren? Vanuit zelfvertrouwen, kracht en impact, zonder jezelf te overschreeuwen?

5

Een kleur expert zijn en jezelf onderscheiden van anderen?

5

als DISC- of Insights Discovery trainer of opleider van persoonlijke ontwikkeling  de essentiele kennis van kleur leert ervaren, zodat je kleur kunt inzetten om je klanten, daadwerkelijk in beweging te brengen en onderliggende patronen zichtbaar te maken.

5
‘gewoon’ de allerleukste opleiding volgen die er bestaat?

Dan is deze kleuropleiding echt iets voor jou!

Er is een groot verschil tussen weten of ervaren.
Dat maakt deze methode en opleiding zó uniek.

Het grote verschil tussen Colour Comfort en andere methodes is dat je in deze opleiding kleur leert ervaren en begrijpen.
Je vóelt wat elke kleur met je doet. En dat gaat voorbij aan weten met je verstand.

Iedere kleur krijgt tijdens opleidingsdagen aandacht door meditatie, creatie en inspiratie, zodat je het kunt voelen, visualiseren en het daadwerkelijk door je handen laat gaan. Op een creatieve en intuïtieve manier ontdek je de kleuren, ervaar je de emoties en de betekenis achter de kleuren en ontwikkel jij jezelf.
Het is een verfrissende manier van leren hoe je met kleur en hoe kleur werkt!

Wat levert de kleuropleiding je op?

5

Magie. Plezier. Verdieping. Het geeft je op een dieper niveau inzicht in jezelf. Je (her)ondekt dingen over jezelf, waarvan je vergeten was, dat ze er waren.

5

Het verandert je perspectief. Aan de hand van de kennis over kleuren ‘leer’ je jezelf en jouw omgeving beter begrijpen. Je hebt ‘opeens’ woorden voor je gevoel en emoties, die je eerder niet onder woorden kon brengen.

5

Je leert wat kleur is en hoe het je beïnvloedt in je dagelijks leven. Je begrijpt ineens waarom bepaalde kleuren je aantrekken of afstoten.

5

Je ervaart de betekenis van de 19 kleuren op een intuïtieve manier.

5

Je herkent bij jezelf en anderen, welke invloed en impact de verschillende kleuren hebben.

5

Je bent je bewust welke boodschap jij communiceert met jouw kleuren. 

5

Na het volgen van deze opleiding ben jij in staat om kleur echt bewust in te zetten om jouw diepste verlangens te realiseren en weet je welke kleuren je gaan helpen om een verandering of transitie in gang te zetten.

Niet alleen voor jezelf, ook voor anderen.

Ervaringen

‘Opent bewustzijn, kwaliteiten en vernieuwing door de diepere psychologie van jezelf (en kleur)’

“Dit was echt een puur ontwikkeltraject voor mezelf. Het heeft mij veel inzichten gegeven in mijzelf. Ik had niet in de gaten wat bepaalde kleuren voor mij betekenden en dat raakte me. Het maakte emoties los maar dat maakte ruimte voor nieuwe fijne inzichten.

Wat mij het meeste is bijgebleven zijn de meditaties met bepaalde kleuren, waarbij je direct voelt of het fijn is of niet. Dat voel je diep vanbinnen. Dat kan je niet uitleggen, maar dat je naderhand door de uitleg het inzicht krijgt waarom dat zo is. Daardoor weet ik nu als ik bepaalde kleuren draag wat het met me doet en hoe dat me kan ondersteunen. Heel erg fijn.

Ik heb ontzettend genoten en veel geleerd van de groep. En de lunches buiten de deur voelden als een grote luxe en die waren héérlijk.” 

Ria Nijehuis, Eigenaar Modevakschool Twente

“Ik had niet gedacht dat het zo zou zijn. Jij noemt dit een kleuropleiding…maar voor mij was het een reis naar mijzelf door middel van kleur.
Ik weet nog goed hoe onverwachts hoog mijn emotie opliep bij de eerste kleur ❤️‍🩹 en hoe verdrietig ik werd bij een andere kleur 😢.
Dat had ik niet verwacht.

Wat jij laat ervaren binnen deze opleiding…?
Hoe omschrijf je zoiets? Ik heb het ervaren als ‘begeleiding bij kleur bekennen’.

En wauw, wat ontzettend mooi was dat.
Het heeft me zoveel gebracht, 🙏 daarvoor.”

Jo-Anne Wansink, leefstijlcoach in opleiding

Wat hoort bij de kleuropleiding?

L

4 verdiepende en ervaringsgerichte opleidingsdagen van 10.00 tot ca 16.30/17.00 uur, inclusief een heerlijke luxe lunch, koffie, thee en lekkers.

L

19 prachtige affirmatiekaartjes die kunt inzetten voor jezelf of als coaching tool

L

Colour Comfort map, dit is een prachtig naslagwerk met alle kennis en informatie over de 19 kleuren, dat je kan blijven raadplegen iedere keer weer opnieuw.

L

Officieel Colour Comfort certificaat als kleurexpert.

L

BONUS 1: Persoonlijke doorbraaksessie. Een prachtige persoonlijke sessie, waarin je je persoonlijkheid, je talenten, je kleurgeschiedenis en je hele tijdlijn in kleur op tafel ziet liggen, t.w.v. € 247,- ex BTW inclusief een bijbehorend advies en rapport.

L

En als Extra BONUS: Colournostics Sessie twv € 147,- ex BTW. In 5 heldere stappen helpt deze sessie je vooruit. Je geeft kleur aan wat je bezighoudt, je blokkades en jouw oplossingen. Door een bepaalde kleur te kiezen voor dat wat je bezighoudt, waar je tegen aanloopt of waar je een inzicht voor wilt krijgen, wordt door die kleurkeuze direct helder vertaalt. Je hoofd kan dit niet bedenken. Het mooie is dat jij niet eens hoeft te vertellen wat er speelt. Deze persoonlijke sessies plannen we in na afloop van de training.

Dit alles in een kleine groep (maximaal 4-5 deelnemers)
met persoonlijke aandacht voor jou en jouw vragen.

Investering: € 1.097,- ex 21%  BTW
€ 1.327,37 incl BTW

Of in termijnen:
2 maandelijkse termijnen à € 555,- ex BTW of 3 termijnen a € 375,- ex BTW,
te voldoen binnen de termijn van de opleiding.

Aansluitend op dit (eerste) opleidingsdeel kan je het tweede, verdiepende  deel van de opleiding volgen (ook als je elders het eerste deel gevolgd hebt).  In het najaar 2024 (september – november) staat het tweede, verdiepende deel van de opleiding gepland.

 Data en locatie:

De 4 kleuropleidingsdagen (start januari 2025) vinden plaats op vrijdag, in Markelo.

De opleidingsdagen (10.00 – 16.00 / 16.30 uur) staan gepland op:

– Vrijdag 24 januari 2025
– Vrijdag 7 februari 2025
– Vrijdag 28 februari 2025
-Vrijdag 14 maart 2025

De persoonlijke sessies (online of live) die je als bonus bij deze opleiding krijgt,
staan gepland op vrijdag 28 maart en vrijdag 11 april 2025.

Heb je vragen?  Wil je meer weten over deze opleiding of de verdiepende vervolgopleiding?
Vraag dan hier een persoonlijk Zoomgesprek bij me aan.

Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten bij de opleiding!

Christi

© 2023 Copyright Christi Houwers  |  Algemene Voorwaarden  |  Privacyverklaring